Özel Dentalince Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği

Telefon: +90 322 227 95 27
Faks: +90 322 227 95 27
E-Posta: info@dentalince.com

Sıkça Sorulan Sorular

Ağız kokusu tedavi edilebilir mi?

Ağız kokusunun başlıca nedeni diş ve diş etindeki sorunlardır. Eskimiş kaplamalar, çürükler, dişeti hastalıkları ağız kokusuna neden olan sorunlardandır. Tedavisi mümkündür.

Zirkon kaplamaların porselen kaplamalardan farkı nedir?

Zirkonyum, porselenin alt yapısında bulunan metalin yerine kullanılan diş rengindeki maddedir. Metalin oluşturduğu gri yansımayı yapmadığı için kaplanan dişlere daha estetik ve doğal bir görüntü verir.

Diş eti ile kaplamanın birleştiği yerde dişeti rengindeki değişime zirkonyum kaplamalarda daha az rastlanmaktadır. Bazı kişilerde metalin içerdiği maddelere karşı oluşabilecek allerjik reaksiyonlar, zirkonyum kaplamalarda görülmemektedir.

Sağlık Sigortaları, Almanya'da ödedikleri diş tedavisi giderlerini Türkiye de öderler mi?

Bunun için

  • Hasta öncelikle Almanya'da diş muayenesine gider,
  • Diş hekimi yapılacak tedaviyi yazılı olarak bildirir,
  • Hasta bu teşhisle sigortaya başvurur,
  • Sağlık sigortası bu teşhis ile hastaya ne kadar para ödeyebileceğini hastaya belgeli olarak bildirir,
  • Hasta bu tedaviyi daha kaliteli olsun,daha rahat bir ortamda olsun diye başka yerde yaptırmak isterse bile sigortanın ödeyeceği rakam değişmez.

 

Örnek:

Doktor teşhisi:Hastanın 3 dişi kaplama ,2 dişine de kanal tedavisi yapılacak,diş taşları temizlenecek diyelim.Hasta bu bilgilerle bağlı olduğu sigortaya müracaat eder,ne kadar ödeme yapılacağını öğrenir.Sigorta hastanın teşhisini görür ve 1000 Euro ödeme yapabileceğini söyledi diyelim. Hasta bu bilgi ile diş tedavisini istediği yerde yaptırabilir.Türkiye'de izne geldiğinde Yaptırdı ve 1200 Euro tuttu diyelim.Hasta burda 1200 Euroyu öder ve 1200 Euroluk faturasını alır.Almanya'ya döndüğünde sigortaya bu faturayı ibraz eder ve 1000 Eurosunu geri alabilir.

O nedenle Yurtdışı tedavilerinde, diş hekiminiz tarafından belirlenecek olan tedavi ve masraf planının (Heil-und Kostenplan) önceden belgelendirilmesi gerekmektedir ki alacağınız ödemede sıkıntı yaşanmasın. Yurtdışında tedavinizi yaptırdıktan sonra öncelikle tedavi bedelini siz ödüyorsunuz ve alacağınız fatura ile birlikte Sağlık Sigortasına başvuruyorsunuz ve sigorta size önceden belirlemiş olduğu payı ödüyor. Bu kural tüm Sağlık Sigortası yapan Şirketler tarafından Avrupa Birliği Ülkelerinin tamamı için kabul görmektedir ancak Avrupa Birliği dışındaki ülkelerde geçerli olup olmadığı ve ödeme miktarı her Sigorta Şirketi için farklılık gösterebilmektedir. Bu yüzden tedaviye başlamadan önce Sigorta Şirketinin müşteri ilişkileri bölümüyle görüşülmesi bu konunun netleştirilmesi kafanızdaki soru işaretlerinin ortadan kalkmasını sağlayacaktır.

Unutulmaması gereken nokta, Sağlık Sigortasından geri alacağınız pay ne olursa olsun, Türkiye'de tedavi yaptırdığınızda sizin ödemeniz gereken miktar, Almanya'da tedavi yaptırıp ödeyeceğiniz size düşen paydan daha düşük olacaktır. Bu miktar özellikle daha kaliteli ve sizi daha fazla rahat ettirecek tedavilerde artmakta, kazancınız daha fazla olmaktadır. Sağlık Sigortaları genel olarak estetik ve Implant tedavileri için bir yardımda BULUNMAMAKTADIR.

İmplant uygulamasının faydaları nelerdir?

İmplant tedavisi, rahat, sağlam ve güvenilir bir uygulamadır. İmplant üzerine yapılan protezler, gerçek dişlerin yerini alırken doğal bir yapı oluştururlar. Eksik dişler tamamlanırken, sağlıklı dişlere dokunulmamış olur. Tüm protezlere oranla çok daha uzun ömürlüdür. Hissettirdiği güven sayesinde diş eksikliğinin olumsuz psikolojik etkilerini de ortadan kaldıracaktır..

İmplant yerleştirilirken acı duyar mıyım?

Uygun anestezi yöntemlerinin uygulanması durumunda hayır. Operasyon sırasında hasta tercihine göre genel ya da lokal anestezi kullanılabilir. Ameliyat sonrası, diş çekiminden sonraki ağrıya benzer bir ağrı olabilir. Genellikle implant'ın yerleştirildiği akşam duyulabilecek bu ağrı basit ağrı kesiciler ile giderilebilir. Tedavinin problemsiz tamamlandığı vak'alar da implantların varlığını bile hissetmeyecek kadar rahat olursunuz. Doktorlarımız kendinizi rahat hissetmeniz için herzaman yanınızdadır.

İmplant tedavi süresi ne kadardır?

İmplant operasyonlarının günümüzde sadece 30 dakika içinde yapılması bile mümkün oluyor. Diş ve kemik yapınıza göre belirlenen operasyon şekline göre toplam süre değişir. Genelde birinci operasyondan sonraki 3.ayda işlem bitirilir. Bu süre zarfında geçici protezlerle normal günlük hayatınıza devam edebileceksiniz.

İmplantlar yerleştirildikten hemen sonra protezlerim takılabilir mi?

Implant'ların kemik ile tam birleşmesini sağlamak amacıyla ilk 2-3 ay boyunca implant üstüne gelen yüklerin en aza indirgenmesi gerekir. Doktorunuz bu iyileşme süresinde size uygun geçici bir protez yaparak sizi dişsiz bırakmayacaktır. Daha sonra kalıcı dişler implantlarınızın üzerine monte edilerek tedavi sonlandırılacaktır.

Eksik her diş için 'bir' implant gerekir mi?

Hayır. Eğer eksik diş sayısı '1'den fazla ise implant uygulanacak bölgeye bağlı olarak tek bir implant 2 ya da 3 diş yerine hizmet verebilir.

İmplant tedavisi pahalı mıdır?

       Aslında elde edilen sonuçla kıyaslandığında yapılan masrafın fazla olmadığı söylenebilse de ülkemiz insanının gelir düzeyine göre hatırı sayılır bir bütçe ayrılması gerekir. Kullanılan tüm malzemenin ithal olması ve sağlıklı implant üretimi için çok yüksek teknolojiye ihtiyaç duyulması tedavinin fiyatını belirlemektedir. Ancak kesin fiyat uzman hekimlerimizin sizi muayene edip, bu tedavi şekli ve istediğiniz protez tipine göre değişecektir. Implant yerleştirme işleminin karmaşıklığı hastanın ağız içi durumu ve ihtiyaçlarına bağlı olarak değişir.

AVRUPADA VE DİĞER DÜNYA ÜLKERİNE GÖRE KIYASLAMA YAPILDIĞINDA ÇOK ÇOK UCUZ BİR TEDAVİDİR DİYEBİLİRİZ...

İmplant için ne kadar süre izin almalıyım?

Genelde ameliyat günü ve takiben bir iki gün dinlenme tavsiye ediyoruz. Ameliyat yerinde şişme, ağrı ve morarma olabilir, şunu tekrar belirtmek gerekir ki, tedavi süresince hiç bir zaman dişsiz kalmayacaksınız. Çoğu durumda bütün bu işlemler için bir gün veya hafta sonu yeterli olabilmektedir. 3-4 gün sonra da dikişlerin alınması ve geçici protezlerin yapılması ile ilk sean tedavi tamamlanmış olur.3 ay sonra gerçek dişinizin yapılması ile de implant tedavisi tamamen bitirilmiş olur.

Hamilelik döneminde dişeti kanaması normalmidir?

Hamilelik döneminde çok sağlıklı dişetlerinde bile kanama görülebilmektedir. Eşinizin dişeti hassasiyeti olağan bir durumdur. Dişeti kanaması için basit ve etkin bir uygulama mevcuttur. Eşinize detertrajı öneririz. Bu uygulamada herhangi bir ilaç kullanılmadığı için hamile bayanlar da rahatlıkla yaptırabilir. Detertraj diş taşı temizliği olarak da bilinen basit bir uygulamadır. Bu tedavide eşinizin ağzında tam steril aletlerle çalışılması önemlidir, annenin ve çocuğun bulaşıcı bir hastalğa yakalanma riskine karşı. Geçmiş olsun Dileklerimizle,

Beyazlatma ne kadar süre etkisini korur?

Farklı diş beyazlatma yöntemleriyle beyazlatılan dişler bir kaç yıl beyaz kalır. Fakat bu süre kişiden kişiye değişir. Yeme-içme alışkanlıkları, sigara kullanımı ve fırçalama alışkanlığı dişlerin beyaz kalma süresini etkiler.

Dişlerimin maksimum beyazlaması ne kadar sürer?

Beyazlatma işlem seansları 15'er dakikalık 3 kürden oluşur. Genellikle tek seans sonucunda diş renginde belirgin bir açılma oluşur. İstenilen renge ulaşılana kadar seanslara devam edilebilir.

Beyazlatma güvenli midir yoksa dişlere zarar verir mi?

Diş hekimi kontrolünde yapılan beyazlatma uygulamalarının dişlerinizin sağlığına herhangi bir zararı yoktur.

Diş taşı temizliği dişlere zarar verir mi?

Hayır. Diş taşı temizliği diş ve diş eti sağlığı açısından yapılması gerekli bir tedavidir. Diş taşı temizliğinde kullanılan cihaz ultrasonik bir cihaz olup, titreşim yaparak temizlediği için diş yüzeyinde herhangi bir çizilme ve bozulmaya yol açmaz. Diş taşı temizliği, diş taşı oluşan ağızlarda 6 ayda bir yapılması gerekir. Eğer çok sık diş taşı oluşmuyorsa hekiminizin önerdiği aralıklarla diş taşı temizliği yapılmalıdır.

Çocuklarda hangi diş macunu, ne kadar kullanılmalıdır?

Bebeklik döneminde ve üç yaşına kadar çocuklarda diş macunu kullanımı önerilmez. Diş macunu kullanımına üç yaşından sonra başlanmalıdır. Ancak reklamlarda gördüğünüz gibi 3-5cm. değil, bir leblebi kadar macun fırçalama için yeterli olacaktır.

Diş macunu kullanımına başlandığı dönemde, florürlü diş macunlarından herhangi biri tercih edilebilir.Önemli olan çocuğun seçilen macunun tadını sevip istek duymasıdır.

Fırçalama işleminde macundan çok, etkili bir fırçalama işleminin önemli olduğunu unutmamak gerekir.

Çocuklar için nasıl bir diş fırçası seçilmeli?

Çocuğun ağız büyüklüğüne uygun, yumuşak ve naylon kıllardan üretilmiş diş fırçaları kullanılmalıdır. Sert fırçalar dişleri aşındıracağı için kullanımı uygun değildir. Eskimiş bir süpürgeyle süpürme işlemi nasıl yapılamazsa, eski bir fırçayla da dişler fırçalanamaz. Fırça kılları aşınınır aşınmaz (Ortalama 6 ay) mutlaka değiştirilmelidir.

20 yaş dişlerini çektirmek zorunda mıyız?

20 yaş dişleri ağrı yapıyorsa, yan dişleri sıkıştırıyorsa, düzgün bir şekilde çıkamıyorsa çekilmesi gerekir. Normal pozisyonda gelen ve herhangi bir baskı uygulamayan dişlerin çekilmesine gerek yoktur.

Diş çekimi sonrasında neler yapılmalıdır?

  • En az 3 saat (özellikle çay,çorba gibi çok sıcak olan) yiyecek ve içeceklerden kaçınılmalı.
  • Sıcak banyo yapılmamalı,Sıcak havada, Güneş altında kalınmamalı,
  • Sigara içilmemeli , Alkol alınmamalı,
  • Dudaklarda uyuşukluk varsa geçene kadar ısırarak kontrol yapılmamalı,
  • Temizliğinden emin olunmayan gıdalar ağıza alınmamalıdır.

Diş çekimi yarası 1-2 hafta içinde kapanır.Bu süre içinde ağız temizliğine daha da özen gösterilmesi ( oluşabilecek enfeksiyonlardan korunabilmek için ) tavsiye olunur.

Adana'da İmplant Yapılabiliyor mu?

Yıllardır sağlık alanında ilk akla gelen Ankara,İstanbul gibi metropl şehirler olurdu. Ama son zamanlarda sağlık alanında ülkemiz büyük bir değişime imza atmıştır.Anadolunun hemen hemen her ilinde güzel sağlık tesisleri açılmaya başlanmış ve bütün güzellik hizmetler yerinde yöre halkına sunulmaya başlamıştır.Diş tedavisi de bu değişime ayak uydurmuş ve kendini ispatlamıştır.DENTALİNCE alanında tecrübeli ekibi ile hem anadolu insanına hizmet verdiği gibi aynı zamanda civar illerden hatta yurtdışından hasta gelişi ile hizmetlerini uluslararası boyuta taşımıştır. Şuan implant (vidalı diş) uygulaması hem tecrübeli kadro hem de kaliteli marka kullanımı ile üst düzeyde kabul görmüştür.

implant maliyetleri ve önemi / SAĞLIK TURİZMİ

Tedavi süresi, Marka, Hasta çene durumu, yaş, Mevcut hastalıklar, gibi  bir çok etken maliyette önemli rol oynamaktadır.. Ancak günümüzde ilkeler arası fiyat farklılıkları ciddi boyutlardadır. ortalama Avrupa 'da 3000 euro iken Türkiyede ortalama 300 euro civarındadır. Ülkemiz sağlık turizmine ciddi katkılar sağlamak, dünyada yaşayan ülke insanımıza kaliteli ve daha sağlıklı tedavi imkanı sunmak ve zor şartlarda çalıştıkları yurt dışında kazandığı paraları kendi ülkesinde harcama imkanı da sunmaktadır..

 Yurt dışında yetişen 3.4. neslin kendi kültürünü dilini tanıması açısından bu vesile ile kendi ülkesine yapacağı seyehatleri de artırması açısından önemli değerler katmaktadır.